Search

Sergiu Vescan

Personal training & nutrition expertise

Genuflexiunile-categoria de exercitii recomandate pentru oricine se antreneaza in sala de forta.

Squatul, un exercitiu pe care ar trebui sa-l faca oricine se antreneaza in sala de forta si nu numai.  Asa ca DA, doamnelor faceti squat (genoflexiuni) fara teama de a va “ingrosa “picioarele ci dimpotriva cu beneficii reale pentru coapsele si glutealii d-voastra. In cel mai bun caz o sa obtineti niste picioare zvelte si tonifiate si un posterior  bombat,  ferm si atractiv. In cel mai rau caz daca nu cunoasteti tehnica corecta de executare si nici nu cereti ajutor specializat s-ar putea sa nu ajungeti la rezultatele scontate.

Eu va recomand sa treceti prin toate variantele de squat (genoflexiuni) pentru a potenta efectele antrenamentului si mai ales pentru variatiuni ale rutinei de antrenament. Important e sa utilizati o tehnica corecta de executie reducand la mínimum riscul unei accidentari si mai ales sa dozati corespunzator incarcatura pe bara pentru a beneficia la maxim de rezultate.

Oricum, genoflexiunile pot fi utile inclusiv pentru persoanele care acuza dureri usoare ale spatelui inferior si incluzand acest exercitiu in rutina zilnica de antrenament, fara greutati aditionale, ameliorarea simptomatologiei dureroase ar putea fi pozitiva. Sunt considerate ca fiind un exercitiu nelipsit pentru cresterea fortei si masei trenului inferior concomitent cu accentele puse pe muschii stabilizatori , in speta, cei abdominali si lombari.

Repet si insist pe acest lucru, indiferent ca incarcati bara sau va antrenati doar cu greutatea corporala tehnica corecta de executie este extrem de importanta asa ca, daca nu o stapaniti bine, cereti ajutor specializat.

Rezultatele vin cu siguranta daca ai rabdare si esti constiincios.

Sub aspectul confidentialitatii din punct de vedere al fotografiilor, postez aici rezultatele unei eleve de-a mele cu care am lucrat cam ,insumat, 6 luni al carei obiectiv a fost tonifierea si slabirea.

Mentionez ca persoana in cauza are 27 de ani si o inaltime de 1.75. In prima luna nu au fost rezultate remarcabile pana cand nu am corelat bine de tot alimentatia cu antrenamentele.

testimonial sergiuApoi rezultatele nu au intarziat sa apara.

Motivatia in contextul sportiv.

Cand vorbim despre motivatie intr-un context sportiv putem sa ne gandim la mai multe tipuri de motivatie (intrinseca, extrinseca, primara si secundara). De asemenea oamenii sunt motivati atat pozitiv, cat si negativ de consecintele propriului comportament (ganduri, sentimente, actiuni). Continue reading “Motivatia in contextul sportiv.”

Blog at WordPress.com.

Up ↑